Porsche 911 ST: voor de puristen

11mnd geleden | Laurent Zilli

De al uitgebreide 911-catalogus bevat binnenkort nog een extra versie. We hadden eigenlijk iets verwacht dat het jubileum van het merk zou eren, maar goed, ook dit is lang geen zwaktebod.

Porsche bestaat dit jaar 75 jaar. Het begon allemaal met de iconische 356, dus sommige mensen verwachtten dat het merk een 911 Speedster (of iets dergelijks) zou lanceren om het jubileum de nodige luiister te geven. Uiteindelijk gaat de 911 van dit jubileumjaar ST heten. Een naam die terug te vinden is in de geschiedenis van het model, want hij werd gebruikt voor de raceversies van de 911S in 1970 en 1971. Dit is geen raceversie, maar er zit desalniettemin veel puurheid in het concept.

Handgeschakeld

Porsche vertrekt hiervoor van de 911 Carrera T en voegt daar de motor van de GT3 aan toe. Voor de niet-ingewijden: het gaat om een 911 met handgeschakelde versnellingsbak, waarvan de atmosferische motor (zonder turbo) alleen al zo'n 500 pk naar de achterwielen loodst. Bovendien zou de 911 ST dankzij carbon carrosseriedelen de lichtste versie van deze generatie zijn. De reden dat we in de voorwaardelijke wijs spreken is dat dit alles nog niet officieel is. Het wordt namelijk beweerd door een Amerikaanse presentator en scenarist, een groot autoverzamelaar en in het algemeen zeer goed op de hoogte van alles wat met Porsche te maken heeft. Hij is er zeker van dat de 911 ST officieel wordt gepresenteerd op 8 juni, op de dag af 75 jaar na de presentatie van de Porsche 356. Over een paar weken weten we alles.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in