Opel blaast GSe-label nieuw leven in voor elektrische sportwagens

1j geleden | Nicolas Morlet

Opel bereidt een reeks elektrische sportwagens voor en gebruikt zijn geschiedenis om een van zijn historische namen af te stoffen: GSe. De betekenis is wel nieuw.

Wie opgroeide in de jaren 70 en 80 herinnert zich zeker nog de Opel Commodore of Monza GSE. Destijds stonden de drie letters voor "Grand Sport Einspritzung", oftewel "Grand Sport Injection", het toppunt van mechanische moderniteit in die tijd. "In de toekomst zal het GSe-label [...] staan voor "Grand Sport Electric", wat perfect aansluit bij onze ambitieuze plannen om een volledig elektrisch merk te worden", aldus Florian Huettl, CEO van Opel, dat tegen 2028 100 procent elektrisch zal worden.

De autofabrikant bevestigt de komst van elektrische sportmodellen, waarop werd gezinspeeld met de Opel Manta-restomod van vorig jaar, die de naam GSe al nieuw leven inblies. En het merk belooft veel: "Naast de atletische look die is afgeleid van Opels innovatieve nieuwe design, kunnen toekomstige GSe-klanten een specifieke chassisconfiguratie verwachten die een hoog niveau van rijplezier biedt. Zoals alle Opel-modellen zal het GSe-gamma perfect geschikt zijn voor gebruik op de Duitse autosnelwegen.

Opel gaf echter geen verdere details over welk model de drie initialen zal dragen en wanneer het zal worden onthuld.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in