Mini presenteert Spike

1j geleden | Laurent Zilli

Persoonlijke assistenten in auto's zijn geweldig, maar een tikkeltje onpersoonlijk, niet? Sommige fabrikanten hebben daarom besloten er een visuele identiteit aan te geven. Bij Mini wordt het een hond, die luistert naar de naam Spike.

Auto's uitgerust met stemcommando's, artificiële intelligentie en systemen die verschillende suggesties kunnen doen, ze zijn allemaal al gemeengoed... De kunst is nu om dit alles een 'fysieke' vorm te geven die echt een band met de gebruiker kan opbouwen. Onlangs zagen we deze benadering vorm krijgen bij Smart, met een vosje dat alomtegenwoordig is in het multimediasysteem, en bij Nio, met een robotkopje met grote vriendelijke ogen, geplaatst op het dashboard. Vandaag stelt Mini zijn 'virtueel-reële' assistent voor.

Shanghai Motor Show

Om de assistent leven in te blazen, koos Mini voor een hond, en meer precies de bulldog, omdat deze "zijn compacte en krachtige uiterlijk, het dierlijke equivalent is van de Mini", aldus de fabrikant. Uiteraard... Spike zal aanwezig zijn op het centrale scherm van de toekomstige modellen van het merk, een scherm dat uiteraard een ronde vorm krijgt, in lijn met de bekende esthetische vormtaal van het merk. Spike zal er zijn om te reageren op verzoeken ("Breng me naar de dichtstbijzijnde hondenshow" of "Zoek me snel een oplaadstation"), en zal ook kunnen dienen als handleiding voor bepaalde nieuwe functies. Het verhaal zegt niet of hij zal blaffen om je te laten weten dat je je veiligheidsgordel bent vergeten, of dat er een obstakel in de buurt is bij het achteruitrijden. Nu we eraan denken, dat zou eigenlijk wel grappig zijn. Spike en al zijn kunstjes worden gepresenteerd op de concept Aceman op de volgende Shanghai Motor Show. Daarna zal hij geleidelijk worden geïntegreerd in alle Mini-modellen vanaf eind 2023, dus waarschijnlijk op de nieuwe Coutryman en op de Cooper, waarvan we je enkele dagen geleden de eerste beelden toonden.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in