McLaren GTS 2024: meer pk's, minder gewicht

4mnd geleden | Laurent Zilli

McLarens meest verfijnde auto is lichtjes geëvolueerd om een vleugje meer prestaties te bieden, terwijl hij in de eerste plaats ontworpen blijft voor dagelijks gebruik en lange ritten.

Supersport en GT moeten niet met elkaar worden verward. Terwijl de eerste er niet om maalt is om zelfs het kleinste beetje comfort op te offeren op het altaar van de ultieme tiende van een seconde, zoekt een GT, wat - zoals iedereen weet - staat voor 'Grand Touring', naar de perfecte balans tussen de adrenaline van sportiviteit en realistisch comfort. Dat is de positionering in het McLaren-gamma van het model met de naam... GT. Vier jaar na zijn lancering krijgt dit model een update die hem een S in zijn naam oplevert.

McLaren GTS 2024: fractie van een seconde

De belangrijkste kenmerken van deze update zijn meer vermogen en minder gewicht. In cijfers: 635 pk (+15 pk) uit de 4,0 liter-V8 en een massa van 1.519 kilo (-10 kg). De auto wint 2 tienden van een seconde bij de 0-100 km/u (3,0 sec), een tiende bij 0-200 km/u (8,9) en 1 km/u aan topsnelheid (327 km/u). Op het gebied van comfort ondervindt de gestuurde ophanging baat bij de nieuwste technologische ontwikkelingen en de optionele functie die de neus van de auto omhoog brengt (bijvoorbeeld voor verkeersdrempels) voltooit de handeling nu in vier seconden. Last but not least is de kleurenkaart verrijkt met een aantal nieuwe kleuren en worden er nieuwe velgen aangeboden. Dat is alles wat er dus in die eenvoudige S schuilt.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in