Marcello Gandini, een van de grootste auto-ontwerpers uit de geschiedenis, is heengegaan

1mnd geleden | Laurent Zilli

De Italiaanse ontwerper Marcello Gandini, die enkele van de mooiste pagina's uit de geschiedenis van Bertone schreef, overleed op 13 maart 2024 op 85-jarige leeftijd.

Gandini, geboren in Turijn in 1938, kwam in 1965 kort voor zijn 30ste verjaardagnbij Bertone werken en groeid al snel tot een legende uit met zijn eerste grote werk, dat ook een van de meest fantastische iconen van de autowereld zou worden: de Lamborghini Miura. Hij ontwierp ook de Countach en Diablo, naast andere Lamborghini-modellen. Gandini is ook de vader van de ‘scissor doors’, die nu bekend staan als ‘Lamborghini-deuren’.

Alle categorieën

Lancia Stratos, Bugatti EB110, Alfa Romeo Montreal, DeTomaso Pantera, Fiat X1/9, Iso Griffo... Dit zijn slechts enkele van de fantastische auto's die uit het potlood van Marcello Gandini zijn gekropen, en de lijst van zijn conceptauto's is net zo indrukwekkend. Maar laten we niet vergeten dat de man de wereld ook een aantal enorm succesvolle populaire auto's heeft geschonken, zoals de Mini Innocenti en vooral de Renault 5 Turbo en Super 5, evenals de Citroën BX. Gandini heeft ongetwijfeld een plek veroverd in de harten van menig liefhebber.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in