Dit is de Renault 5 Cabriolet die we allemaal willen...

1mnd geleden | Stephane Monsin

... en die Renault niet gaat maken!

De nieuwe Renault 5 E-Tech Electric is nog maar net onthuld en heeft het al geschopt tot de lieveling van het internet. Sommige mensen dromen al van een toekomstige open versie om de kleine cabriolets uit de jaren 90 nieuw leven in te blazen. Onder hen is onze favoriete e-designer Theottle.

De virtuele ontwerper die ons een paar dagen geleden nog verblijdde met een Ford e-Scort verkeert in topvorm en laat ons nu dromen van een R5 Cabrio. Zonder het dak, met de canvas softtop netjes over de achterkant gevouwen, heeft de kleine Franse auto niets van zijn charme verloren - integendeel zelfs. Natuurlijk verliest hij zijn achterdeuren ten gunste van een verlengde voordeur om de toegang tot de achterbank te vergemakkelijken. Aan de achterkant vereist de overgang naar cabriolet een paar wijzigingen, met name in de uitsnijding van de lichten, die minder hoog zijn. Maar ook hier blijft de charme intact, of het dak nu open of gesloten is.

Op straat zul je hem niet zien

Helaas blijft dit een zoete droom. Renault is voorlopig niet van plan om een cabrioletversie van zijn elektrische compacte auto te produceren. Jammer, want we zouden hem graag de strijd zien aangaan met de toekomstige Mini Cooper SE Cabriolet, die wel degelijk in de pijplijn zit. Toen we tijdens de presentatie van deze R5 E-Tech Electric vroegen of er een panoramadak zou worden aangeboden, antwoordden de ontwerpers negatief. In ieder geval 'niet op dit model'. Dit suggereert dat er mogelijk een Open Air-versie zit aan te komen van de toekomstige R4 E-Tech, waar het merk zich nu op concentreert. En wie weet, als deze twee modellen een succes worden, heroverweegt de Franse fabrikant zijn plannen voor de toekomst?

Als je het hele transformatieproces wilt volgen, kan dat op het YouTube-kanaal van Theottle. Klik hier.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in