MG presenteert hybride stadsauto op autosalon van Genève

2mnd geleden | Nicolas Morlet

De Chinese autofabrikant MG breidt zijn Europese aanbod verder uit met een stadsauto die eind februari op het autosalon van Genève wordt onthuld. Het wordt de eerste auto met de nieuwe hybride aandrijflijn van het merk.

Als we de eerste renderings van het merk mogen geloven, ontleent de MG3 - zoals hij gaat heten - zijn frontale design aan de 4, met vrij strakke lijnen, terwijl de achterkant meer geïnspireerd lijkt op de rondingen van de roadster Cyberster.  In ieder geval zou het design vrij klassiek moeten blijven, net als het interieur, dat "een nieuw dashboard met twee schermen en een breed scala aan geconnecteerde diensten" zal bevatten.

Hybride voor een spotprijs?

De Chinese stadsauto wordt voor het eerst uitgerust met de Hybrid Plus-motor. Met deze hybride aandrijflijn concurreert hij niet alleen met de Toyota Yaris en zijn Mazda 2 Hybrid-kloon, maar ook met de Renault Clio. Zijn troef: de prijs natuurlijk. Geruchten suggereren een basisprijs van minder dan 20.000 euro, terwijl zijn rivalen beginnen bij respectievelijk 22.400 en 27.790 euro.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in