Lego viert 70 jaar Corvette

9mnd geleden | Laurent Zilli

Altijd klaar om de grootste autolegendes te eren, lanceert 's werelds grootste speelgoedfabrikant een nieuwe bouwset om de verjaardag van de eerste Amerikaanse sportauto uit de autogeschiedenis te vieren.

In 1953 lanceerde Chevrolet een auto die geen enkele Amerikaanse fabrikant ooit eerder had aangeboden: hij was slank, licht dankzij een carrosserie van glasvezel, had slechts twee zitplaatsen en zou concurreren met de kleine Britse roadsters die zelfs in de VS de wereld van betaalbare sportauto's domineerden. De Corvette was een soort culturele revolutie voor de Amerikaanse auto-industrie. Nu, in zijn achtste generatie, is het een van de oudste namen op de markt.

Betaalbaar

Als eerbetoon aan deze zeven decennia lanceert Lego nu een Corvette-bouwpakket als toevoeging op de Icons-catalogus. Als je de 1.210 stukjes in elkaar zet, krijg je een 32 centimeter lange Corvette, met een afneembare hardtop, een functioneel stuur en een prachtig gedetailleerd interieur en motorcompartiment. Kenners zullen natuurlijk hebben gemerkt dat dit niet het model uit 1953 is, maar dat uit 1961, met zijn vier koplampen. Tot slot sluit deze Lego-kit goed aan bij het dna van de Corvette. Aangezien de Corvette altijd leuke prestaties heeft geleverd voor een lage prijs, is deze kit ook een van de meest betaalbare voertuigen uit de Icons-collectie: 149,99 €.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in