Land Rover Defender OCTA, de krachtigste Defender ooit

4w geleden | Laurent Zilli

Het Defender-gamma wordt weldra uitgebreid met de lancering van een ultraluxueuze en ultrakrachtige versie, die het opneemt tegen die andere nieuwkomer van het moment.

Toevallig kondigt Land Rover de nakende lancering van een nieuwe versie van zijn legendarische 4x4, de Defender, aan op het moment dat Mercedes de update van de Mercedes G-Klasse aankondigt. De Britse evenknie gaat OCTA heten, een verwijzing naar de achthoekige vorm van de diamant, die her en der op het voertuig als embleem zal verschijnen. Waarom diamant? Omdat het puur, hard en een symbool van luxe is, zoals Land Rover uitlegt. Wat weten we al over deze machine?

V8

Allereerst weten we dat hij wordt aangedreven door een 4.4 V8 van BMW. Deze motor levert bijvoorbeeld 635 pk aan de Range Rover Sport SV. We kunnen dus iets soortgelijks verwachten, en de Mercedes-AMG G63 is al aan het grimassen. Vervolgens vernemen we dat de Defender OCTA de nieuwste generatie van het  gestuurde chassis '6D Dynamic' krijgt, waarvan het aanpassingsvermogen varieert van het onderdrukken van de rolbewegingen onderweg tot het optimaliseren van de knikbewegingen in het terrein. De Land Rover Defender OCTA wordt momenteel getest in de Moabwoestijn, Dubai, Zweden en op de Nürburgring en zal nog dit jaar gelanceerd worden, zonder verder bekende details.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in