Lancia's renaissance krijgt vorm met een eerste concept car: Pu+Ra HPE

1j geleden | Nicolas Morlet

Lancia blijft enthousiast over zijn terugkeer op het internationale autotoneel. De concept Pu+Ra illustreert de stilistische richting die toekomstige productiemodellen zullen volgen.

Na een voorproefje in de vorm van een sculptuur afgelopen oktober, is het concept Pu+Ra nu eindelijk in zijn geheel onthuld. Het heet nu HPE, het historische acroniem voor de sportieve modellen van het merk, wat staat voor High Performance Estate.

Dit barok ogende concept is geïnspireerd op Lancia's vroegere glorie, met verschillende knipogen naar de Beta, de Monte Carlo, maar ook naar de Aurelia of de Flaminia voor de kenners. Daarvoor moet je vooral naar het profiel en de dakverlaging kijken. En niet te vergeten: de eerbiedwaardige Stratos, die als inspiratie diende voor de ronde achterlichten.

S.A.L.A

Aan boord is "de Lancia Pu+Ra HPE” de eerste auto geïnspireerd door de wereld van het meubilair, dankzij de samenwerking met Cassina, voor de ervaring van een typisch Italiaans 'thuisgevoel', legt het persbericht uit. De sfeer is elegant en chic, en de materialen zijn grotendeels gerecycleerd en duurzaam. Centraal staat een enorm bedieningspaneel dat de naam S.A.L.A (Sound Air Light Augmentation) draagt, een minimalistische en intelligente virtuele interface die audio-, klimaat- en verlichtingsfuncties combineert. Hiermee kunnen bestuurders en passagiers de binnenomgeving van de auto aanpassen met een druk op de knop. Of met hun stem.

Voor 10 jaar

Hoewel het concept uiteraard elektrisch is, met een geclaimde actieradius van 700 kilometer, gaat deze niet in productie. Lancia presenteert deze studie als "het manifest van het merk voor de komende tien jaar, in termen van tijdloos design, welzijn, duurzaamheid, elektrificatie en technologie".

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in