Jeep Avenger krijgt nieuwe hybride aandrijflijn om verkoop te stimuleren

5mnd geleden | Nicolas Morlet

De Jeep Avenger, die aanvankelijk werd gepresenteerd als een puur elektrische auto, breidt geleidelijk zijn aanbod van aandrijflijnen uit. En nu heeft hij een nieuwe mildhybride aandrijflijn: e-Hybrid.

Na het winnen van de titel Auto van het Jaar 2023 met zijn elektrische aandrijflijn, introduceerde de Jeep Avenger deze zomer discreet een benzineversie in zijn gamma, waardoor de instapprijs drastisch werd verlaagd met meer dan 10.000 euro (27.000 euro op het moment van schrijven). Nu is daar een e-Hybride-versie bijgekomen, aangedreven door een 1,2 liter-benzinemotor met een vermogen van 100 pk en bijgestaan door een kleine elektromotor met een vermogen van 29 pk (21 kW). Dit alles wordt overgebracht via een zestrapsautomaat. Volgens Jeep zal dit de CO2-uitstoot met ongeveer 15% verminderen in vergelijking met de benzinemotor met automatische versnellingsbak. Dat komt neer op 111 tot 114 gram CO2/km.

Deze nieuwe motor markeert ook de komst van een nieuwe uitrusting voor de kleinste Jeep. In het bijzonder kunnen kopers kiezen tussen een digitaal instrumentenpaneel van  7 duim of 10,25 duim en kunnen ze kiezen voor een panoramisch zonnedak.

De voorbestellingen gaan open vanaf eind november, maar een prijs is nog niet bekendgemaakt.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in