Hyundai Kona 2023: nog steeds verkrijgbaar in benzine!

7mnd geleden

Bij Hyundai is de Kona het gezinsmodel bij uitstek, met al het comfort van zijn grote broers maar dan in een veelzijdiger formaat. Bovendien onderscheidt hij zich met zijn agressieve, futuristische silhouet van zijn rivalen.

Met een lengte van 4,35 meter (15 centimeter langer dan de vorige generatie) zorgt de Hyundai Kona goed voor zijn passagiers. Dat is niet alleen te danken aan het royale volume, maar ook aan de grote glasoppervlakken, die veel licht binnenlaten en uitgeven op een opgeruimd interieur met flatterende materialen dat zen aanvoelt. De achterbank kan volledig worden neergeklapt voor een kanjer van een koffer in deze klasse: 466 liter. De toegang tot de bagageruimte wordt nog makkelijker gemaakt door een elektrische achterklep die automatisch opent wanneer de bestuurder zich in de buurt van de koffer bevindt.

Zeer goed uitgeruste Kona

De Kona is verkrijgbaar in vijf uitrustingsniveaus en biedt een complete uitrusting. Hij wordt geleverd met onder andere twee panoramische schermen van 12,3 duim, een premium audiosysteem van Bose, een 360-gradencamera en connectiviteit met Apple Car Play en Android Auto. Veiligheid stond centraal bij de ontwikkeling van de nieuwe Kona. Zijn ook verkrijgbaar: actieve rijstrookhulp, adaptieve cruisecontrol, actieve noodrem, blindehoekwaarschuwing en parkeren met afstandsbediening.

Nog steeds leverbaar als benzine

Hoewel hij verkrijgbaar is in elektrische en hybride versies, gaat de Kona niet voorbij aan een volwaardige verbrandingsmotor. Deze 1.0-turbobenzinemotor levert 120 pk, wat meer dan genoeg is voor zijn lage gewicht. Bovendien springt hij zeer zuinig met brandstof om: gemiddeld 5,7 liter/100 kilometer. En dat alles kost je geen rib uit je lijf, want de Kona is verkrijgbaar vanaf 27.999 euro in de configuratie met handgeschakelde versnellingsbak. Voor nog meer comfort en gemoedsrust is de versie met automaat verkrijgbaar voor 29.749 euro. Dit model heeft alvast voor ieder iets te bieden...

Klik hier voor meer informatie.

(partner content)

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in