Het hele Hyundai-gamma onderscheidt zich door zijn stijl

4mnd geleden

Als je op zoek bent naar een nieuwe auto die opvalt door zijn unieke stijl, dan verdient Hyundai je aandacht. Het merk loopt voorop in design en creëert een unieke esthetiek voor elk van zijn modellen.

Voor een merk met zo'n uitgebreid gamma als dat van Hyundai bestaat de designuitdaging erin om ervoor te zorgen dat de modellen, hoewel ze tot dezelfde familie behoren, hun individualiteit behouden zonder replica's van elkaar te worden. Laten we eens kijken hoe de modellen Hyundai TUCSON, IONIQ 5, IONIQ 6 en KONA zich onderscheiden, terwijl ze toch een sterke familieband behouden.

Hyundai TUCSON: onmiddellijk herkenbaar!

Sinds zijn introductie in 2004 heeft de TUCSON zich tot de referentie in de SUV-klasse gehesen. Zijn huidige vierde generatie valt op door zijn revolutionaire styling. Het designteam van Hyundai heeft gekozen voor een innovatieve benadering door de stijl te ontwikkelen met behulp van geometrische algoritmen. De verborgen dagrijverlichting aan de voorkant is het meest opvallende designelement en creëert een donkere geometrische esthetiek wanneer de verlichting is uitgeschakeld. Maar zodra ze worden ingeschakeld, verschijnen er atypische vormen, waardoor hij vanaf de eerste oogopslag herkenbaar is.

Hyundai IONIQ 5: een moderne kijk op de originele Hyundai

Geïnspireerd door de gedurfde styling van de eerste Hyundai, de Pony, getuigt de IONIQ 5 van de indrukwekkende stylingherziening die de fabrikant de afgelopen jaren heeft doorgevoerd. Het unieke carrosserie-ontwerp combineert strakke, precieze lijnen en creëert zo een subtiele stylingtaal die het ingetogen karakter van elektrische auto's onderstreept. Originele details zoals de wegklapbare deurgrepen, de schelpvormige motorkap en de gepixelde voor- en achterlichten (Parametric Pixel) geven de IONIQ 5 een speciale uitstraling die alleen in het echt tot zijn recht komt.

Hyundai IONIQ 6: ontworpen voor lange reizen

De nieuwe IONIQ 6 is een volledig elektrische vierdeurscoupé die niet onopgemerkt blijft. Het opvallende aerodynamische ontwerp is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen ingenieurs en ontwerpers, met een obsessieve aandacht voor detail. Elementen zoals een actieve luchtdemper, luchtgordijnen op de wielen, een geïntegreerde achterspoiler en aerovelgen dragen bij aan een uitstekende stroomlijn. De luchtweerstandscoëfficiënt van 0,21, de laagste in het Hyundai-gamma, behoort tot de beste in de sector. Dit verklaart de indrukwekkende actieradius van 614 kilometer volgens de WLTP-cyclus.

Hyundai KONA: opmerkelijk in al zijn versies

De nieuwe generatie van de compacte SUV KONA is herkenbaar aan de lange, slanke lichtstroken aan de voor- en achterzijde. Het model is in eerste instantie ontworpen als elektrische auto, maar is ook verkrijgbaar in benzine- en hybrideversies, elk met hun eigen unieke kenmerken. De KONA Electric heeft bijvoorbeeld lichtgevende pixels op de lichtband vooraan en de bumpers, wat een extra dimensie toevoegt aan de algemene vormtaal van Hyundai.

(partner content)

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in