Het autosalon van Genève wordt "intiem”

3mnd geleden | Laurent Zilli

De organisatoren van het autosalon van Genève 2024 hebben de officiële deelnemerslijst bekendgemaakt. Herinner je je de mooie jaren nog, toen prestigemerken met elkaar wedijverden om je iets nieuws te brengen? Nou, dat wordt deze keer helemaal anders...

Laten we er niet omheen draaien. Dit is de lijst met de echte automerken die aanwezig zullen zijn op het autosalon van Genève in maart: Renault, Dacia, MG en BYD. Het Franse merk zal officieel de gloednieuwe 5 presenteren, Dacia zal een evolutie van de Spring presenteren die naar verwachting relatief opvallend zal zijn, MG zal zijn stadsauto 3 introduceren en zijn carrière op het Europese vasteland lanceren, terwijl BYD... aanwezig zal zijn om zijn ambities op het oude continent te bevestigen. Tot zover de mainstream auto-industrie, die ook vertegenwoordigd zal zijn door de zeven modellen die strijden om de titel Auto van het Jaar 2024. De winnaar wordt tijdens het evenement bekendgemaakt (stem hier).

Sport en carrosserie

Bezoekers worden ook getrakteerd op spektakel, met de creaties van een aantal carrosseriebouwers. Kimera presenteert een evolutie van zijn revival van de Lancia 037, Totem Automobili is aanwezig met zijn Alfa Romeo restomods, net als ErreErre Fuoriserie, dat een zeer dubieuze kit heeft gemaakt voor de Alfa Giulia, enzovoort. Pininfarina, de maker van de Microlino, Silence en zijn ingenieuze microauto met verwisselbare accu, Lucid, Isuzu en Beeway, een start-up die kleine bestelwagens op waterstof ontwikkelt, zullen ook aanwezig zijn. De organisatoren zijn vol vertrouwen over de toekomst: "We willen opnieuw het grootste auto-evenement ter wereld worden. We zijn ervan overtuigd dat we een rol te spelen hebben in de revolutie die de auto-industrie ondergaat, dus het idee is om ook het publiek te overtuigen, en iedereen die niet meedoet in 2024."

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in