Herboren Golf Country krijgt 300 pk!

10mnd geleden | Nicolas Morlet

Lang voor de mode van SUV's en cross-overs was er de Golf Country, een 4x4-versie van de beroemde compacte auto, een formidabele terreinridder. Het model is nu erg gewild bij verzamelaars. Bij genoeg vraag zou hij wel eens herboren kunnen worden.

De Golf Country, geïntroduceerd in 1990, is een Golf 2 uitgerust met de vierwielaandrijving van het 'Syncro'-systeem uit die tijd en een verhoogde ophanging, met behoud van de ruimte en rijeigenschappen van een klassieke Golf. Het was een soort SUV voor zijn tijd, al werd het maar een matig succes. En net dat maakt er nu een van de meest gewilde versies van.

300 pk

Het is ook een bron van inspiratie voor de ontwerpers en ingenieurs van Delta 4X4. Deze jongens hebben een 'Country'-kit ontwikkeld op basis van de nieuwste Golf 8, en als ze dan toch bezig zijn, hebben ze hun zinnen maar meteen gezet op de krachtigste versie, de R. Een model dat standaard is uitgerust met vierwielaandrijving en een 2.0 liter grote benzinemotor met 300 pk.

Delta 4x4 heeft een 8 centimeter hogere ophanging, 18-duimsvelgen met offroadbanden, extra PIAA-koplampen aan de voorkant en zelfs een bagagerek met alle spullen voor de doorgewinterde avonturier toegevoegd om aan de roep van de wildernis tegemoet te komen. Minder opvallend zijn de bredere wielkasten voor een nog gespierdere look, zoals te zien is aan de achterste deursluitingen en rond de koplampen. Delta 4x4 is zelfs zo ver gegaan om de ietwat vintage zijstickers te reproduceren, die doen denken aan die op de originele Golf Country.

Niet goedkoop

Op dit moment bevindt Delta 4x4 zich nog in de virtuele studiefase, zoals wordt bevestigd door de weinige afbeeldingen die het bedrijf heeft geleverd. Maar het bedrijf maakt duidelijk dat als er tenminste 25 kopers interesse tonen, het project in productie gaat. Fans kunnen zich verheugen, ook dreigt het kostenplaatje op te lopen - de transformatie kost naar schatting zo'n 35.000 euro. Bovenop een basis-Golf R nota bene. Lijkt het je wat? Aarzel dan niet om het hen te laten weten - we zouden deze hypermoderne Golf Country maar wat graag in het straatbeeld willen zien!

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in