En de properste auto ter wereld is...

1mnd geleden | Laurent Zilli

Een Amerikaanse non-profitorganisatie heeft haar jaarlijkse rapport gepubliceerd, waarin auto's worden gerangschikt op hun "ecologische gevoel". Verrassing (of niet), de beste leerling van de klas is niet 100% elektrisch.

Elk jaar publiceert een Amerikaanse non-profitorganisatie die zich inzet voor een groenere economie een ranglijst van auto's op de markt, van de meest duurzame tot de meest "giftige". Om tot deze ranglijst te komen, beoordeelt de organisatie de impact van een voertuig op de menselijke gezondheid via luchtvervuiling, rekening houdend met de uitstoot tijdens gebruik en productie, de milieu-impact van de gebruikte energie, de productie en het transport, enz. Een van de onderzoekers legt uit dat een goede klassering vaak het resultaat is van de aerodynamica van een model, de gebruikte technologie en het gewicht. De ranglijst van dit jaar weerspiegelt dit perfect.

Hybride

Volgens deze organisatie is de Toyota Prius PHEV de schoonste auto van het jaar. Alle andere auto's in de top 5 zijn elektrisch: Lexus RZ300e, Mini Cooper SE, Nissan Leaf en Toyota BZ4x. Niet de best presterende auto's, niet de auto's die het verst komen op één lading en daarom effectief het lichtst zijn. De Top 10 bevat vijf  Toyota's, drie Hyundai-Kia modellen en vier hybrides. Vermeldenswaardig is dat één 100% elektrisch model een ereplaats inneemt in de Flop 10, met andere woorden bij de 10 meest giftige voertuigen van het moment: de Hummer EV, die meer vervuilt dan een Corvette of een Mercedes S-Klasse met V12-motor.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in