Een van de sterren van de camperwereld ondergaat een revolutie!

8mnd geleden | Stephane Monsin

Fabrikanten van zwerfwagens maken van de Caravan Salon in Düsseldorf (25 augustus tot 3 september) gebruik om hun nieuwe producten te onthullen. Voor ons een goede gelegenheid om je te herinneren aan de relevante belastingen en om je kennis te laten maken met een van de bekendste namen in de wereld van de lichte campers, de Ford Transit Custom Nugget.

Deze nieuwe 'Nugget'-versie geniet van de nieuwe styling, het interieur, het infotainment en de uitrusting van de Transit en Tourneo Custom 2023. Ford heeft een punt gemaakt van het verbeteren van het comfort voor alle inzittenden. Zo zijn verwarmde voorstoelen standaard, en kunnen ze naar achteren draaien om zicht te bieden op het 'woongedeelte' van de camper. Dankzij de vlakke vloer tussen de twee voorpassagiers is bewegen naar achteren een fluitje van een cent! Als optie kunnen de drie  passagiers op de tweede rij ook op verwarmde stoelen plaatsnemen.

De plaatsing van de keuken, nu in een 'L'-vorm, is herzien voor meer ruimte: de inzittenden krijgen 20% meer leefruimte. Warm water is standaard beschikbaar. Dankzij het optionele zonnepaneel kunnen sommige accessoires, zoals de koelkast, op duurzame wijze van stroom worden voorzien.

De Ford Transit Custom Nugget is nu standaard uitgerust met stoelen en een tafel die subtiel in de achterklep zijn weggewerkt. Alles is ontworpen en doordacht in samenwerking met Westfalia, een van de erkende specialisten op het gebied van campers.

Er is ook een nieuw aanraakscherm centraal in het busje, voor het regelen van de verlichting, het batterijniveau, de temperatuur, enz. Dit scherm zal ook worden gebruikt voor de bediening van de nieuwe omgevingsverlichting en de geïntegreerde hellingmeter die ervoor zorgt dat het voertuig waterpas kan worden geplaatst.

Mogelijkheid tot elektrificatie

De Nugget is in eerste instantie verkrijgbaar met een 2 liter-dieselmotor van 150 pk met handgeschakelde versnellingsbak en 170 pk met een automatische versnellingsbak met acht versnellingen, maar zal in de komende maanden voor het eerst worden aangeboden in een plug-inhybride versie van 232 pk. Er zullen ook andere aandrijflijnen aan het gamma worden toegevoegd, waaronder 4x4-transmissies zodat de Nugget zich door niets laat tegenhouden. De eerste leveringen vinden plaats in het voorjaar van 2024, met prijzen vanaf 55.400 euro exclusief btw.

Welke belasting moet ik betalen op een camper?

Tot slot mogen we niet vergeten dat de Waalse regering haar beslissing om de belastingen op campers te verhogen in maart heeft herbekeken. Concreet blijven de belastingen voor deze voertuigen lager dan die voor personenwagens: 35% van het bedrag van de inschrijvingstaks (BIV, berekend op basis van het motorvermogen in kW en/of het fiscale vermogen in PK) en de ecomalus (berekend op basis van de CO2-uitstoot), plus 40% van het bedrag van de jaarlijkse verkeersbelasting (berekend op basis van het fiscale vermogen in PK), voor een minimale BIV van 61,50 euro en een minimale verkeersbelasting van 42,11 euro.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in