Dit is de toekomst van Opel

8mnd geleden | Maxime Pasture

De Opel Experimental Concept geeft een duidelijk beeld van de richting die het merk met de Blitz de komende jaren wil uitgaan.

Om zijn toekomst aan de wereld te tonen, heeft Opel gekozen voor wat lijkt op een elektrische SUV. Tot zover niets origineels. Maar ondanks de grote wielen en het vrij hoge koetswerk noemt Opel het liever een 'cross-over' (een mix van de twee). Zijn lijnen doen denken aan die van een neef uit de Stellantis groep, de Peugeot 408, half-sedan, half-SUV Coupé. Met het coupésilhouet ziet het geheel er in ieder geval zeer aerodynamisch uit.

Het radiatorrooster toont de volgende generatie van Opels 'Vizor'. Het bevat alle sensoren, radars, camera's en lidars voor bestuurdersassistentie.

Verrassingen aan boord

De cockpit belooft ruim en licht te zijn, met vederlichte stoelen. Verrassend genoeg verschijnt alle informatie niet op schermen: het wordt geprojecteerd. Het enige scherm lijkt een head-updisplay van de nieuwste generatie te zijn. Deze kan de bestuurder waarschuwen wanneer een voertuig de dode hoek inrijdt. Nog origineler is dat de waarschuwing ook kan verschijnen in het betreffende portierinzetstuk, links of rechts.

Opels volledig elektrische cross-overconcept beleeft zijn wereldpremière op de komende autosalon van München (5-10 september 2023).

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in