Deze nieuwe fabrikant viseert Ferrari met een miljoenen kostende sportwagen

8mnd geleden | Maxime Pasture

Na de onthulling van een SUV die recht uit de toekomst lijkt te komen, presenteert Automobili Pininfarina haar visie op de open tweezitter, die slechts enkele luxefabrikanten in hun catalogus hebben. Maar in dit geval is het een elektrische.

In navolging van Ferrari, McLaren en Aston Martin betreedt Automobili Pininfarina nu het open-topsegment. Dit type auto - waarvan er in de wereld maar heel weinig zijn  - doet het zonder dak. Slechts een paar miljonairs, of zelfs miljardairs, of zelfs musea bezitten zulke barchetta’s. Het is dus duidelijk dat Automobili Pininfarina, ondanks zijn jonge leeftijd, vertrouwen heeft in zijn toekomst, en in zijn klanten. Het moet gezegd dat het merk zijn reputatie vestigde als ontwerpbureau voordat het een volwaardige fabrikant werd. Ja, in 2025 zal Pininfarina als ontwerper 95 jaar oud zijn. Daarom heet deze kleine auto de B95.

Wereldprimeur

De 4 elektrische motoren (een per wiel), die in staat zijn om in bijna twee seconden van 0 naar 100 km/u te accelereren, ontwikkelt 1.900 pk. Zijn topsnelheid ligt op 300 km/u. En behalve dat hij elektrisch is, kunnen tee schermpjes - als  voorruit, in tegenstelling tot andere auto's met open dak - elektrisch worden uitgevouwen tijdens het rijden. Bij stilstand worden ze weer ingetrokken om de oogverblindende stijl te bewaren: een wereldprimeur.

Er worden tien exemplaren geproduceerd. Elk exemplaar wordt verkocht voor minstens 4,4 miljoen euro.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in