Deze namaak-Ferrari is veel betaalbaarder dan de echte (al blijft dat relatief...)

8mnd geleden | Maxime Pasture

De Ferrari 250 SWB (Short Wheel Base) is een van de meest begeerlijke en dure auto's ter wereld. Dus zijn 'kopie', ontworpen door het Britse bedrijf RML, zou wel eens een paar mensen blij kunnen maken.

De RML SWB is sterk geïnspireerd op de Ferrari 250 SWB, die eind jaren vijftig het levenslicht zag. Zowel de lijnen aan de buitenkant als het interieur doen direct denken aan de Italiaanse schoonheid. Maar onder de motorkap is er geen sprake meer van een kopie. Het is een Ferrari-motor met de architectuur waar de oprichter, Enzo Ferrari, de voorkeur aan gaf: een V12. Met een cilinderinhoud van 5,5 liter ontwikkelt hij (bescheiden) 479 pk en is hij gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak. Zes versnellingen? Ja, want de RML SWB is een volledig modern ontwerp. Hij biedt dan ook veel meer comfort dan een echte Ferrari 250 SWB.

Voor een spotprijs?

Als deze RML in het nieuws is, dan is dat omdat het allereerste exemplaar over een paar dagen wordt afgeleverd op de Monterey Car Week, het grote autofestival in de VS. De productie stopt na amper dertig exemplaren. Zijn prijs? 1,35 miljoen pond, exclusief belastingen. Als je bedenkt dat een Ferrari 250 SWB bijna 16 miljoen euro kan opbrengen, is dat een voordelige prijs, ook al is dat allemaal relatief natuurlijk...

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in