Deze elektrische kolos uit de VS heeft een bereik van 720 kilometer!

8mnd geleden | Maxime Pasture

En nee, het is geen nieuwe Tesla, maar de Cadillac Escalade IQ.

In de Verenigde Staten is de Cadillac Escalade een echt instituut op wielen. Zijn proporties zijn een goede weerspiegeling van de Verenigde Staten, waar alles 'groot, groter, grootst' is. De elektrische versie moest dus net zo groot zijn als de versie met verbrandingsmotor. Met een lengte van bijna 5,7 meter, een breedte van ruim 2 meter en een hoogte van 1,9 meter is deze stille Escalade zelfs nog groter. De ruimte aan boord is vorstelijk, met zelfs een bagageruimte onder de motorkap (een frunk).

Gigantische accu

Om deze kolos voort te bewegen, is er een batterij met een capaciteit van... 200 kWh, ofwel vier keer meer dan de batterij in een Renault Zoé! Met andere woorden, dat is compleet irrationeel. Maar het stelt de Escalade IQ wel in staat om bijna 720 kilometer af te leggen op één lading. Zijn motor, die tot 750 pk kan ontwikkelen, kan bijna 3,6 ton trekken. Cadillac belooft een snelle laadcapaciteit, waarmee de auto in tien minuten 160 kilometer terugwint.

De elektrische versie van de Cadillac Escalade zal in 2025 te koop zijn voor 130.000 dollar, met achterwielsturing, luchtvering en geavanceerde rijassistentie. Zullen we hem hier zien? Dat hangt allemaal af van de strategie van General Motors, die van plan is om terug te keren naar Europa met geëlektrificeerde auto’s... Maar als de versie met verbrandingsmotor al drie ton op de weegschaal zet, hoe zwaar gaat deze elektrische versie dan niet wegen? Zeker meer dan 3,5 ton! Komt hij naar Europa, dan zal wellicht een C-rijbewijs nodig zijn...

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in