General Motors is officieel terug

4mnd geleden | Laurent Zilli

Het idee werd iets meer dan een jaar geleden geopperd, en nu is het officieel. De Amerikaanse reus keert terug naar het oude continent, waar het al enkele jaren zo goed als afwezig is.

Vroeger was General Motors zeer aanwezig in Europa met Opel (voordat het aan PSA werd verkocht), Saab (voordat het merk werd stopgezet) en zijn 'lokale merken' Cadillac en Chevrolet (die fakkel overnamen van de Koreaanse modellen van het vroegere Daewoo), maar in Europa, waar je echt moet weten waar je heen moet om een Corvette, een Camaro of een Cadillac te kopen, was het niet meer dan een boegbeeld geworden. Geen zin meer om te vechten op een markt waar de concurrentie met Europese modellen te ingewikkeld was, concentreerde het concern zich op zijn eigen terrein en... op China. Het was daar dat GM begon met de uitrol van een groeiend gamma elektrische voertuigen, en het is met deze familie dat het gelooft dat het opnieuw enig potentieel heeft in Europa.

Vanuit het noorden

Vanaf 2024 komen de Amerikanen naar Europa, niet via Normandië, maar via Scandinavië. De eerste voertuigen zijn waarschijnlijk de crossover Cadillac Lyric, klaar om de strijd aan te gaan met onder meer de Mercedes EQC, BMW iX3 en Tesla Y. Dichter bij huis wordt ook gesproken over de Chevrolet Equinox EV (in de VS te koop voor minder dan 30.000 euro) en de grotere Blazer EV. Er wordt zelfs gesproken over de invoer van Buick-producten, waarvan de "betaalbare premium" positionering nu vergelijkbaar is met die van Peugeot, maar waarvan de Chinese productie zeer concurrerende prijzen mogelijk zou maken. Meer nieuws te zijner tijd.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in