De nieuwe Volkswagen California wordt geëlektrificeerd, en hij komt er heel snel aan

9mnd geleden | Nicolas Morlet

De Volkswagen California, de omgebouwde bestelwagen of camperversie van de Transporter, is nog steeds een groot succes. Op het Caravan Salon in Düsseldorf onthult de fabrikant een gloednieuwe generatie op basis van de jongste Multivan.

Zwerfwagens winnen aan populariteit. Gestimuleerd door de Covid-crisis, toen reisbeperkingen wijdverspreid waren en sociale afstand dagelijkse kost, is de verkoop van deze voertuigen echt geëxplodeerd. Het is geen toeval dat steeds meer merken, waaronder Ford en Renault, ze in hun gamma opnemen. Maar het ijkpunt van het segment, een die de mode al lang voorafgaat, is de Volkswagen California, die zijn 35ste verjaardag viert.  Al meer dan 175.000 stuks werden ervan verkocht!

Op het Caravan Salon in Düsseldorf (25/08-03/09) onthult Volkswagen de nieuwe generatie. Officieel in conceptvorm. Maar we hoeven niet lang te wachten tot we hem in de showroom zullen zien, want de fabrikant heeft al aangekondigd dat hij in Hannover in productie zal gaan.

Geëlektrificeerd en geconnecteerd

Deze nieuwe generatie California zal een aantal innovaties met zich meebrengen om "het tweeledige concept van een bestelwagen voor dagelijks gebruik die in een handomdraai kan worden getransformeerd in een camper die klaar is voor avontuur" te versterken. Aan de al beschikbar functies worden daarom nieuwe praktische functies toegevoegd, zoals stoelen en een tafel die in de achterklep kunnen worden opgeborgen, of  in de stijlen geïntegreerde rolgordijnen. Naast natuurlijk alle glampinguitrusting: kitchenette, koelkast met onafhankelijke stroomvoeding, klaptafel, enzovoort. En natuurlijk het pop-upcanvasdak.

Deze generatie zal de eerste zijn die wordt aangeboden met een oplaadbare hybride motor, afgeleid van de Multivan, en zal geconnecteerder zijn dan ooit. Volkswagen heeft een speciale applicatie ontwikkeld, 'Cali on Tour', die al compatibel is met de huidige versie en waarvan de functies nog verder zullen worden uitgebreid.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in