De indrukwekkende cijfers van de eerste elektrische Rolls-Royce

10mnd geleden | Maxime Pasture

De Spectre, het eerste 100% elektrische model van Rolls-Royce, wordt doorontwikkeld in het zuiden van Frankrijk. Het luxemerk neemt de gelegenheid te baat om enkele zeer interessante nieuwe cijfers te onthullen.

Ook Rolls-Royce gaat volledig elektrisch. Het merk heeft aangekondigd dat het tegen 2030 volledig geëlektrificeerd zal zijn. En voor hun eerste model dat uitsluitend door batterijen wordt aangedreven, haalt het merk alles uit de kast: voorafgaand aan zijn marktentree zal de Rolls-Royce Spectre 2,5 miljoen kilometer hebben afgelegd! Volgens het Engelse merk komt deze afstand overeen met gemiddeld meer dan 400 gebruiksjaren voor een Rolls-Royce. Aan de Côte d'Azur legt de Spectre momenteel zo'n 625.000 km af op de typische wegen die Rolls-Royce-klanten voorgeschoteld krijgen. 

De meest technologische en aerodynamische

De Spectre heeft drie keer meer elektronica dan andere Rolls-Royces. De fabrikant vermeldt 141.500 datakoppelingen. Dankzij deze uitwisselingen, met name tussen de weg en het "brein" van de auto, zou het de meest comfortabele auto uit de merkgeschiedenis moeten zijn. De deuren van de coupé zullen tot 1,5 meter lang zijn, ook een nieuw record voor het merk. Tenslotte, met een geschatte luchtweerstandscoëfficiënt van 0.25, zal deze Rolls-Royce ook de meest aerodynamische auto zijn die ooit is ontworpen! 

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in