De designbaas van Porsche zegt geen nee... tegen een ‘multi-purpose vehicle’

2mnd geleden | Laurent Zilli

Peter Varga heeft een scherpe neus. In een interview aan de zijlijn van de presentatie van de elektrische Macan in Singapore, gaf hij zijn persoonlijke mening over het potentieel van een MPV in het Porsche-assortiment.

In 2020 waagde de Duitse autofabrikant zich aan een puur stilistische oefening en creëerde een moderne visie op de Renndienst, een express sleepwagen oorspronkelijk gebaseerd op een VW Transporter. Hoewel dit concept zeer succesvol was, denkt Peter Varga, de designchef van Porsche, dat het met enkele aanpassingen een plaats zou kunnen hebben in het assortiment. Hij ziet dus een groeiende trend in de autowereld: de luxe monovolume. "Hier in Singapore zie je mensen achterin een Toyota Alphard zitten, in ultrabrede en comfortabele stoelen. Dat kan alleen met een busje. Naar mijn bescheiden mening zou dit een interessant nieuw product zijn voor Porsche.”

Sportief?

Inderdaad, we zien al dat de Panamera graag wordt gebruikt door sommigen als een "limousine met chauffeur". In deze logica van een meesterwagen zou een luxe MPV perfect kunnen passen. In 2021 had een verkoop- en marketingmanager van het merk echter de mogelijkheid uitgesloten dat het concept Vision Renndienst ooit in productie zou gaan met het argument "Wij zijn een fabrikant van sportauto's". Zeker, maar het is niet duidelijk waarom sportiviteit meer onverenigbaar zou zijn met een MPV dan met een SUV. Kortom, we zullen dit nauwlettend in de gaten houden.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in