De Rivian R3 komt mogelijks naar Europa

1mnd geleden | Laurent Zilli

Nog niet aanwezig aan onze kant van de Atlantische Oceaan, heeft de Amerikaanse fabrikant Rivian, een directe concurrent van Tesla, zojuist twee modellen gepresenteerd die interessant zouden kunnen zijn voor onze markt.

Rivian werd opgericht in 2009, maar kwam pas echt op in 2018, met de presentatie van zijn twee huidige elektrische modellen (de grote SUV R1S en de afgeleide pick-up  R1T). Rivian is nog steeds een merk in de luiers, met een bereik dat weliswaar klein is vergeleken met dat van Tesla. Maar het krijgt nog steeds lovende kritieken en het boert vooruit. Deze week mochten we de presentatie van een geheel nieuw, compacter model verwelkomen, de R2 (4,71 meter lang, vergeleken met 5,1 meter voor de R1), maar Rivian verraste ons met nóg een nieuwigheid.

R3: Europese flair

De R3 is nog compacter (ongeveer 4,10 meter) en heeft iets gemeen met de Hyundai Ioniq 5 in die zin dat hij als cross-over moet worden beschouwd, maar met een ontwerp dat duidelijk is geïnspireerd op de Europese compacte auto's uit de jaren 80. Sommigen zien er een Lancia Delta in, anderen trekken parallellen met de Lada Niva, terwijl onze gedachten eerder naar de originele Golf Country gaan, de opgefokte allroadversie van de derde generatie. Afgezien van een geclaimde actieradius van 480 kilometer is er weinig bekend over de Rivian R3, en met reden: zijn lancering is gepland na die van de R2, gepland voor... 2026. Tenslotte is Rivian zinnens om zich in Europa te vestigen met deze twee modellen die minder dan 50.000 euro kosten.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in