De Aito M9 bevat tien schermen, en met reden...

3mnd geleden | Laurent Zilli

Met hun on-boardtechnologie en de toename van schermen in hun interieur worden moderne auto's soms omschreven als smartphones op wielen. Dit geldt nog meer als de auto afkomstig is van een fabrikant... van smartphones.

Terwijl Google en Apple er vooral over praten, doet de Chinese smartphonegigant Huawei het gewoon. In China brengt het merk dat het bedrijf samen met autofabrikant Seres heeft opgericht al vier modellen op de markt, waaronder deze: de M9. Dit is een SUV die nog net iets groter is dan de BMW X7. Zonder al te veel in detail te treden over een voertuig dat niet bestaat in Europa, is het de moeite waard om op te merken dat Huawei echt een paar stappen voor ligt op zijn rivalen in de telefoniesector, omdat het merk niet alleen de technologie voor het multimediasysteem levert, maar ook de elektrische motoren. Dat gezegd zijnde, als smartphonebouwer kun je eigenlijk niet anders dan overal schermen plaatsen.

Tien

Dat is het aantal schermen in de Aito M9. Er zijn er natuurlijk die onmisbaar worden, namelijk het instrumentenpaneel (12,3 duim), het centrale scherm (15,6 duim) en het derde, voor de voorpassagier (16 duim). Daar komt nog een head-updisplay bij dat informatie in verhoogde realiteit naar bijna de hele voorruit stuurt (75 duim). Aangezien dit een zeszitter is, heeft elke achterpassagier recht op zijn of haar eigen persoonlijke tablet. Tot slot zijn er nog twee extra 'schermen' als optie verkrijgbaar. Een scherm tussen aanhalingstekens, want het zijn eigenlijk projectoren. Eén binnenin, gekoppeld aan een scherm van 32 duim, en het andere geïntegreerd in... een koplamp, waardoor een film of ander evenement voor de auto kan worden geprojecteerd op elk vlak, helder oppervlak, voor een beeld van maximaal 100 duim. De vooruitgang is niet te stoppen...

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in