Citroën gaat de concurrentie aan met Volkswagen California: de Citroën Holidays

3mnd geleden | Nicolas Morlet

In Duitsland, de thuisbasis van de Volkswagen California en de Mercedes Marco Polo, onthult Citroën zijn nieuwe model met een naam die op zijn zachtst gezegd suggestief is: Holidays. Zoals je al hebt begrepen, is dit - eindelijk - de productieversie van een omgebouwde bestelwagen, gebaseerd op de SpaceTourer MPV.

Eindelijk! Eindelijk heeft Citroën besloten om een omgebouwde bestelwagen aan het gamma toe te voegen, een segment dat volop in beweging is. Citroën heeft immers de bal aan het rollen gebracht door een voorproefje van dit model te geven met het concept Type Holidays op de laatste Caravan Salon in Düsseldorf, maar het merk blaast eigenlijk al sinds 2017 warm en koud en troonde show na show zijn concept SpaceTourer Rip Curl mee. Citroën Holidays neemt het op tegen Volkswagen en Mercedes, maar ook tegen Renault (SpaceNomad) en Ford (Transit Nugget). En nog vele andere op de markt van toerustingsleveranciers.

Vanlife

Citroën vertrouwt op de expertise van een van hen: het Sloveense Bravia Mobil. De bestelling wordt echter geplaatst via het netwerk van het Franse merk, dat alles regelt tot en met de levering. Natuurlijk is de Holidays uitgerust met alle typische uitrustingen van dit type omgebouwde bestelwagen: een kitchenette met gootsteen en twee gaspitten, een koelkast van 16 liter en een uitschuifbare tafel zodat vier personen binnen van een goede maaltijd kunnen genieten dankzij de voorstoelen die naar het woongedeelte kunnen draaien. De Citroën onderscheidt zich van zijn rivalen door twee schuifdeuren aan de zijkant en rails voor luifels aan elke kant. Het keukenblok is ook afneembaar, dus je kunt ook buiten koken! De Citroën Holidays kan ook worden uitgerust met een douche achterin het voertuig en een afneembaar toilet. En om de veelzijdigheid te vergroten en het gebruik het hele jaar door aan te moedigen, is er ook een programmeerbare Webasto-verwarming.

En als het tijd is om te slapen, biedt de Citroën Holidays plaats aan vier personen, twee op de verschuifbare slaapbank en twee in de bovenste slaapplaats onder het uitschuifbare dak.

Diesel

Wat de motoren betreft, terwijl de klassieke SpaceTourer nu alleen verkrijgbaar is in elektrische uitvoering, inclusief de onlangs gerestylede versie, wordt de Holidays-variant geleverd met twee BlueHDI-dieselmotoren: 145 pk met een manuele zesba, of 180 pk met een automaat. Een logische keuze voor een auto die door zijn interieur onvermijdelijk zwaarder is dan de standaardversie en die voor langere ritten zal worden gebruikt.

De prijzen worden bekendgemaakt vóór de lancering, die volgend voorjaar van start gaat.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in