Citroën AMI For All, mobiliteit in de breedste zin van het woord

10mnd geleden | Laurent Zilli

Dit is nog maar een prototype, maar er zit een écht idee achter. Deze AMI is getransformeerd om meer mobiliteit te bieden aan mensen voor wie mobiliteit een uitdaging is.

Citroën heeft deze concept van de AMI voorgesteld op het Autonomic Salon in Parijs, dat gewijd is aan het helpen van personen met een beperkte mobiliteit (PBM's). Het concept werd ontwikkeld in samenwerking met PIMAS, een bedrijf gespecialiseerd in het transformeren van voertuigen voor personen met een motorische handicap. Bovendien werden er niet één, maar twee oplossingen onthuld.

Een enkele stoel

Het eerste idee is vrij elementair. Als de gehandicapte slechts een passagier is, wordt de AMI aan de achterkant uitgerust met een systeem dat vergelijkbaar is met een eenvoudige fietsdrager, waarop een rolstoel wordt bevestigd voor de duur van de reis. De meest geavanceerde oplossing is echter ontworpen voor gehandicapte bestuurders. Naast de aangepaste bedieningselementen is bij de Citroën AMI, net als bij de Cargo-versie, de passagiersstoel verwijderd, waar een rolstoelopbergsysteem is gemonteerd. De fabrikant heeft geen concrete marketingplannen aangekondigd, maar zegt dat het mogelijk is bij voldoende publieke belangstelling. Natuurlijk zou de ombouw ook mogelijk zijn voor de Opel Rocks-e en de toekomstige Fiat Topolino. We hopen dat het er komt, want het zou echt een betaalbare mobiliteitsoplossing zijn voor PBM's vanaf 16 jaar.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in