Binnen 2 maanden presenteert Lotus zijn SUV: wat weten we?

2j geleden

Over een paar weken zal de toegeving van Lotus aan de lucratieve SUV-trend officieel zijn. Het model opent een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van het merk, dat naam heeft gemaakt met ultralichte sportwagens. In de aanloop naar de officiële onthulling is er al veel informatie uitgelekt.

Lotus heeft een aantal afbeeldingen vrijgegeven van zijn toekomstige SUV, met het opschrift 'Spring 2022'. Het is een voorbode van de officiële onthulling in de komende weken. Het gloednieuwe model, dat alleen bekend is onder de codenaam Type-132, luidt een nieuw tijdperk in voor de Britse fabrikant "na meer dan 70 jaar ontwerpen, bouwen en produceren van tweedeurssportwagens".

Meesurfend op de golf van succes van andere sportwagenbouwers die voor de grote SUV zijn gevallen, zal het model van Lotus naar verwachting ook vier deuren en een achterklep hebben, en op een architectuur staan die nooit eerder heeft dienst gedaan bij de fabrikant uit Ethel.

Elektrisch

Het andere grote nieuws is dat het de eerste mainstream Lotus met een elektrische motor zal zijn na de exclusieve Evija. Dit wordt een gemene dealer voor alle toekomstige modellen die het merk gaat onthullen.

De technische kenmerken zijn ons nog niet bekend: noch het motorvermogen, noch de actieradius. Maar we weten wel dat de batterijen een capaciteit van 92 kWh of 120 kWh krijgen; genoeg voor lange ritten.

Voor het opladen gebruikt de architectuur 800 volt voor meer laadsnelheid aan geschikte terminals. De Hyundai Ioniq 5 met soortgelijke technologie kan bijvoorbeeld 80% van zijn lading terugwinnen in slechts 18 minuten.

Chinese productie

Met een SUV-architectuur en batterijen van deze omvang is het moeilijk voor te stellen dat deze Type-132 de slogan van het merk, dierbaar aan zijn stichter Colin Chapman, "Light is Right", zal waarmaken. Maar Lotus belooft "het beste op het gebied van design, rijgedrag en dynamiek, geavanceerde materialen en op de autosport geïnspireerde aerodynamica".

Nog een paar weken en de eerste foto's van deze SUV rollen binnen, een paar maanden voordat hij op onze wegen arriveert. De Type-132 zal in China worden geproduceerd, in een fabriek in Wuhan die 150.000 eenheden per jaar kan produceren. Zijn prijs zou aan de bovenkant van het sportieve SUV-gamma moeten liggen, d.w.z. boven 150.000 euro.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in