BYD Seagull: de Chinees die Europeanen doet beven

1j geleden | Maxime Pasture

BYD, het Chinese merk dat binnenkort met vijf te bestellen modellen zijn intrede doet in België, onthulde op de laatste Shanghai Motor Show een elektrische stadsauto tegen een lage prijs. We stellen hem voor.

Zijn naam: BYD Seagull. Dit model vervoegt de "Ocean"-reeks, die al de nieuwe Seal en Dolphin omvat, die hier binnen enkele maanden op de markt zullen komen.

400 kilometer actieradius

Deze kleine stadsauto, nog geen 4 meter lang, belooft een autonomie tot 400 kilometer. Het moet gezegd dat BYD (voor "Build Your Dreams" of “Maak je dromen waar”, in het Nederlands) zich sinds zijn lancering in 1995 heeft gespecialiseerd in het ontwerpen van batterijen. Het Chinese merk beheerst dus zijn vak, en dat baart de Europese fabrikanten zorgen. Temeer daar de Seagull in China wordt geadverteerd voor het equivalent van... 10.500 euro!

Vergeet niet dat in België de goedkoopste elektrische auto op de markt, de Dacia Spring (gemaakt in China), geprijsd is aan 20.990 euro. Dus, zal de Seagull, "ontworpen voor een grote markt" zoals BYD zegt in haar persbericht, naar hier komen? En zo ja, tegen welke prijs? We houden je op de hoogte!

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in