Abarth Classiche 1300 OT, maar vijf stuks

2w geleden | Laurent Zilli

De tak van Stellantis die zich bezighoudt met de geschiedenis van zijn merken begint aan het ambitieuze project om zeer kleine series te produceren. Deze Abarth is gebaseerd op de opwindende Alfa 4C en zal maar vijf enthousiaste kenners verblijden.

Abarth gaat niet alleen over Fiat 500 met supercharger. Carlo Abarth, de oprichter van het merk, werkte samen met onder andere Ferdinand Porsche en ontwikkelde ook zijn eigen sportwagens, die meer bedoeld waren voor de competitie dan voor de verkoop. Laten we eerlijk zijn, je moet al een grote specialist zijn om dit te weten en om auto's als de 1000 SP (geherinterpreteerd in 2021) of de 1300 OT te herkennen. Maar Stellantis is niet bang voor deze kleinecirkelkennis en heeft zojuist de productie van een even beperkt aantal auto's aangekondigd.

75 - 60

Zelf zijn we geen doorgewinterde kenners, maar we moeten toegeven dat Abarth voor zijn 75ste verjaardag misschien wel een memorabeler evenement had kunnen vinden dan een auto die zestig jaar geleden races won op de Nürburgring en Hockenheim. Toch is dat wat ze kozen: een 1300 OT 'stijl 2024’ die zal worden gebouwd op de technische basis van een Alfa Romeo 4C . We weten nog niet wat dit betekent voor de prestaties, want Abarth heeft alleen een schaalmodel op 1:3 gepresenteerd. Ter herinnering: de Alfa werd aangedreven door een 1.750 cc viercilindermotor met 240 pk. De geplande vijf exemplaren zijn nog niet allemaal verkocht, dus liefhebbers kunnen zich nog steeds melden. Voor welke prijs? Dat weten we nog niet. Maar als het experiment succesvol en lucratief is, kunnen we verwachten dat de tak van Stellantis Classiche de ervaring van de gelimiteerde tribute-serie in de toekomst zal herhalen.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in