Abarth 600e, eerste beelden

1mnd geleden | Laurent Zilli

Abarth gaat zich niet louter beperken tot de kleine 500. Het merk met de schorpioen staat op het punt zijn gestoken versie van de crossover Fiat 600 te lanceren. Met, naar we hopen, een welkome geluidscorrectie.

Voor het eerst sinds de 124 Spider (2015-2019) gaat Abarth zich losmaken van zijn monocultuur rond de 500. Meer zelfs: het merk gaat zijn meest gezinsvriendelijke voertuig sinds de Grande Punto aanbieden, want het is de Fiat 600 crossover waar de ingenieurs aan hebben gewerkt en momenteel de laatste hand aan leggen. Zoals je op de foto's kunt zien, past de meer 'expressieve' styling (iets lagere pose, grote velgen, dakspoiler, specifieke kleur, etc.) goed bij het model. En hoewel we meer prestaties verwachten dankzij een 237 pk sterke elektromotor, kunnen we ons ook voorstellen dat de afstelling van het onderstel minder verfijnd zal zijn dan in de 500e, met een paar concessies aan het minimale comfort dat vereist is in een gezinswagen.

Stil!

Wat we uit de grond van ons hart hopen is dat Abarth heeft geluisterd naar de critici over het minst overtuigende aan de elektrische 500: het kunstmatige uitlaatgeluid, dat de donderende stem van een benzine-Abarth probeert te reproduceren, maar - naar alle waarschijnlijkheid - zo snel irritant blijkt te zijn dat we het liever zonder doen. Eén advies aan Italiaanse ontwerpers: kijk eens naar de Ioniq 5N van Hyundai, die we net hebben getest. Tot slot nog een opmerking. De Fiat 500 en 600 waren aanvankelijk bedoeld als zuiver elektrische auto's en Abarth zou alleen dat als basis voor zijn werk hebben. Nu we weten dat de 600 uiteindelijk als hybride zal bestaan, en dat Fiat hetzelfde van plan is voor de 500, gaan we dan eindelijk ook Abarths met verbrandingsmotoren zien (en horen)? Duimen maar...

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in