635 pk: de krachtigste Range Rover ooit geproduceerd!

10mnd geleden | Nicolas Morlet

Geen spoor van soberheid bij Range Rover. Terwijl de fabrikant grootse plannen heeft voor de elektrificatie van zijn gamma in de toekomst, gaat het laatste nieuws over loodvrije benzine en adrenaline: de nieuwe Range Rover Sport SV is het krachtigste model dat het merk ooit produceerde!

Hoewel hij het glad jasje van de andere modellen in het gamma behoudt, komt de Range Rover Sport SV potig voor de dag. Het is onmogelijk om de prominente voorkanten te missen, met vergrote luchtinlaten aan de voorzijde en vier uitlaatpijpen aan de achterzijde. Het uiterlijk is er om te laten zien wat er onder de motorkap ligt: een grote Twin Turbo V8 met 635 pk! Dit is niet langer de 5.0 Supercharged V8, maar de nieuwe 4.4 van BMW. En de prestaties zijn indrukwekkender dan ooit: het duurt slechts 3,8 seconden om van 0 naar 100 km/u te snellen, terwijl de snelheidsbegrenzer pas bij 290 km/u ingrijpt!

De ingenieurs hebben ook hard gewerkt om het gewicht van de auto te drukken. Hij is 76 kilo lichter dan een vergelijkbare Range Rover P530, vooral dankzij de 23-duimsvelgen van koolstofvezel, die het gewicht alleen al met 36 kilo verminderen. Voor het eerst zijn ook carbonkeramische remmen beschikbaar, die eveneens een aanzienlijke gewichtsbesparing van 34 kilo opleveren. Tot slot is de Range Rover Sport uitgerust met een innovatief luchtveringssysteem met antirolcontrole voor een optimaal dynamisch rijgedrag.

De Range Rover Sport begint in België bij 95.940 euro. Maar om hem te kopen, moet je wel een van de gelukkigen zijn, want de volledig uitgeruste launch Edition One is voorbehouden aan trouwe klanten en alleen op uitnodiging verkrijgbaar bij het merk gedurende zijn eerste jaar op de markt.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in