Vergelijking: ContiRoadAttack 4 vs Michelin Road 6

9mnd geleden

Als Continental en Michelin nieuwe producten presenteren die het grootste bandensegment (sporttouring) aanvallen, verwachten we dat ze presteren op het niveau van de nieuwste technologieën. Om ze tegen elkaar te testen, kozen we een CBR1000F, de ongekroonde koningin van de sporttouring.

We zeefden alle punten uit de verkooppraatjes van de twee fabrikanten wogen ze tijdens een testrit tegen elkaar af. Na afloop van deze ‘wedstrijd’ wint de Continental met 87% van zijn geclaimde prestaties tegen 80% voor de Michelin. Banden die voor 80% voldoen aan de beweringen in hun respectieve advertenties zijn doorgaans (zeer) goede keuzes in hun niche!

Hoewel de prestaties van de Michelin R6 bij regenweer de beste zijn, is onze morele winnaar de ContiRoadAttack 4 omdat hij het rijden op onze CBR natuurlijker en intuïtiever maakt. Het karkas is ook iets comfortabeler dan dat van Michelin. Wat de temperatuurstijging betreft, zijn onze metingen ook relevant: de CRA4 warmt sneller op dan de R6 (+14° in 2 km rijden; +8° voor de R6), maar zijn nominale bedrijfstemperatuur blijft lager (47° tegen 53 voor de R6 na een tiental km). Dit zou kunnen verklaren waarom onze slijtagemetingen ook een licht voordeel opleveren voor de CRA4. Tot slot is de CRA4 de goedkoopste van de twee, want een volledige set banden kost minder dan 300 €, wat niet het geval is voor de Michelin (R.S.).

Tags: Motos-Bikes
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in