Ducati toont de Panigale V4 R

1j geleden

Na BMW en zijn M 1000 RR is het nu de beurt aan Ducati de herziene Panigale V4 R, modeljaar 2023, te onthullen. Op het menu? Talrijke technische evoluties van deze motorfiets, met in het bijzonder "gun drilled" titanium drijfstangen en zuigers met DLC-oppervlaktebehandeling.

Verrassend genoeg verliest het 998 cc grote Desmosedici Stradale R-blok 3 pk op deze nieuwe versie. Door het nieuwe Euro 5-conforme uitlaatsysteem zijn de prestaties iets minder. De motor levert een maximumvermogen van 218 pk bij 15.500 tpm. In circuitoutfit bereikt hij 237 pk, dankzij de toevoeging van een race-uitlaatsysteem. Bovendien heeft Ducati samen met Shell een speciale olie ontwikkeld. Die garandeert een wrijvingsvermindering van 10%. Die geeft het maximumvermogen nog een duwtje met 3,5 pk (240,5 pk). De nieuwe Panigale is ook uitgerust met een nieuwe droge koppeling. Deze is afgeleid van de ontwikkeling van de versie die in het World SBK wordt gebruikt door het officiële Ducati-team.

De Ducati Panigale V4 R verschijnt op het eind van het eerste kwartaal van 2023 op de markt. Hij moet 43.990 euro opbrengen.

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in