Autosalon van Brussel keert terug in 2022, zoals dat van Genève

2j geleden | Nicolas Morlet

Het Autosalon van Brussel, dat in januari werd afgelast, keert volgend jaar terug. Zo heeft de algemeen directeur van Febiac bevestigd. De data zijn al bekend. Het leven lijkt zijn oude gang te hernemen, want we herinneren er nog eens aan dat ook het salon van Genève zijn comeback maakt.

 

Andreas Cremer, voormalig topmanager van de Audi-fabriek in Brussel, nam midden in de beroering de leiding van de Belgische automobiel- en fietsfederatie over. ‘In oktober 2020, precies toen we de organisatie van het autosalon van Brussel moesten opgeven. Het was een punt waarop we niet meer terug konden. En helaas hadden we geen keus.’

 

Cremer is van plan zich volgend jaar niet te laten kisten door corona, want het autosalon keert terug naar de Heizel, zo verzekert hij ons. ‘Het zal plaatsvinden van 14 tot 23 januari. Het wordt de 99ste editie en dus niet de 100ste zoals de bedoeling was. Wij hebben de tijd genomen om onze leden te ontmoeten en naar hen te luisteren om hun verwachtingen te af te toetsen. En ondanks de ontwikkeling van digitale platforms, pleiten exposanten voor een fysiek showtoneel.’

 

Daarna Genève

Het autosalon van Genève, het eerste massa-evenement dat in maart 2020 werd afgelast omwille van het coronavirus, keert ook terug. In maart 2022, zij het in een herziene vorm. Dit werd aangekondigd door de nieuwe organisator. De GIMS (Geneva International Motor Show) verschuift enkele weken naar voren, van 19 tot 27 februari, wegens de gewijzigde planning van Palexpo, het tentoonstellingspark waar het evenement wordt gehouden.

"We weten niet hoe de situatie in februari zal zijn, maar het ziet ernaar uit dat de zaken in september weer normaal zullen verlopen. En we hopen dat dit zo blijft," vertelde GIMS CEO Sandro Mesquita aan Automotive News Europe. De nieuwe organisatie van de show zal "hybride" zijn en meer ruimte laten voor de digitalisering die met de pandemie in een stroomversnelling is geraakt.

 

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in