Zo fietst u veilig de winter door

3j geleden

Gebruikt u dagelijks uw fiets? Dan zullen deze 4 praktische tips van mobiliteitsverzekeraar Mobly handig van pas komen in de huidige winterkou.

1. Draag warme kleren

Maak laagjes met kledij. Op een gewone fiets hoeft u zich minder in te pakken dan op een elektrische fiets, omdat er meer warmte wordt geproduceerd. Als het sneeuwt, kunt u het beste een waterdichte jas en broek dragen, want winterse neerslag smelt op kleding.

2. Denk aan uw zichtbaarheid

Zorg ervoor dat uw voor- en achterlichten werken en draag een fluorescerende jas. Dat laatste is lang geen overbodige luxe, als u weet dat andere weggebruikers u vanop 150 meter zullen opmerken.

3. Overweeg winterbanden

Als de sneeuw nog een tijdje aanhoudt, kunt u kiezen voor winterbanden op uw fiets. Deze hebben meer grip en verkorten de remweg.

4. Zorg goed voor uw batterij

Bij koud weer verliest de batterij van uw elektrische fiets tot 25% van zijn autonomie. Het beste is de batterij binnenshuis op te bergen. Als dat niet mogelijk is, bewaar ze dan op een warme plaats. Bij vriestemperaturen zoals wij die nu kennen, kan de accu in een paar uur volledig ontladen zijn zonder dat u hem gebruikt! Het is maar dat u het weet...

Tags: Autotrends
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in