Dit zijn ‘s werelds best verkochte auto's van 2020

3j geleden | Nicolas Morlet

Het jaar 2020 was misschien somber, maar een winnaar is er altijd. En in termen van wereldwijde autoproductie, gaat de gouden plak altijd naar dezelfde...

Zoals elk jaar - zijn we geneigd te schrijven - was de Corolla ook in 2020 de best verkochte auto ter wereld: 1.134.262 miljoen eenheden sleet Toyota ervan. De compacte auto, waarvan de oorsprong teruggaat tot de jaren zestig, dankt dit succes aan zijn aanwezigheid in de vier windstreken, vooral op de Amerikaanse markt, waar hij nog steeds zeer populair is.

Op de ranglijst heeft de Japanse compacte auto nu een voorsprong op twee SUV's: de Toyota RAV4 met 971.516 eenheden en de Honda CR-V met 705.651 eenheden. Het eerste Europese model komt op de vijfde plaats: de Volkswagen Tiguan verkocht 607.121 eenheden, achter de Honda Civic, vierde, die 697.945 eenheden verkocht.

Europa's best verkochte auto, de Volkswagen Golf, noteerde een achteruitboerende verkoop (-28,6%) en zakte twee plaatsen op de ranglijst naar de achtste plaats, nu ingehaald door de sedans Toyota Camry en Nissan Sylphy. De Volkswagen Lavida, een model voor de Chinese markt, en de Hyundai Tucson vervolledigen de top 10.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in