SEAT Leon Break - Vrijgevig !

3j geleden | Stephane Monsin

Net als de vijfdeurs speelt ook de Leon Break de kaart van de verleiding. Maar dit keer krijg je nog meer praktische troeven mee dan ooit tevoren.

Het strakke lijnenspel van de SEAT Leon 2020 ziet er ook geweldig uit in de Break-versie. Het grote verschil? De wagen is 27 cm langer! De Leon Break is 93 mm langer dan zijn voorganger (vergeleken met 86 mm voor de vijfdeurs). Hierdoor kunnen de passagiers achteraan genieten van nog meer ruimte en is de bagageruimte maar liefst 30 liter groter. In de praktijk betekent dit dat u een SEAT eXS KickScooter gemakkelijk kan meenemen - het is zelfs mogelijk om hem aan boord op te laden! - aangevuld met ten minste nog twee extra koffers.

Als u liever in cijfers spreekt… In de nieuwe SEAT Leon Break kunt u tot 620 liter laden met de achterbank op haar plaats. Als de bank is neergeklapt (1/3-2/3), staat er 1.600 liter aan stouwruimte te wachten!

Ondanks deze ruime afmetingen, blijft de wagen met zijn 4,62 m lengte toch gemakkelijk om te parkeren. En dan zijn er uiteraard nog Park Assist en parkeersensoren (standaard op de Move!-uitvoering, speciaal ontworpen voor de Belgen), alsook Exit Assist en een achteruitkijkcamera waarmee het kinderspel is om je wagen veilig in- en uit te parkeren.

Technologieën aangepast aan elke gebruiker

Of het nu gaat om een vijfdeurs of een break, de nieuwe Leon biedt altijd de keuze: benzine (met of zonder hybride ondersteuning), diesel, CNG (gecomprimeerd aardgas) of zelfs een plug-inhybride. Elke motor heeft zijn voordelen en ieder gebruikersprofiel zal een krachtbron op maat vinden. Nog steeds op technisch gebied introduceert de SEAT Leon van de vierde generatie een nieuwe functie: de DSG shift-by-wire automatische versnellingsbak, die een mechanische verbinding tussen de versnellingspook en de versnellingsbak overbodig maakt. Het is dus een elektronisch signaal dat de schakelopdracht geeft voor meer snelheid en efficiëntie. Of hoe de nieuwe Leon ontwikkeld werd om uw leven op elk niveau makkelijker te maken.

Om u het leven nog makkelijker te maken, heeft SEAT Import voor u bovendien alle favoriete opties van de Belgen in één uitrustingsniveau gecombineerd: de Leon en Leon Break Move!. Met deze versies kunt u profiteren van alle essentiële rijhulpmiddelen, de nieuwe, volledig aanpasbare digitale cockpit en het nieuwe, moderne navigatiesysteem, en dat alles voor een zeer aantrekkelijke prijs. U heeft tot 31 augustus de tijd om te profiteren van de Summer Deals op SEAT. In het bijzonder is er een korting van €2.380 op de Move!  en de garantie wordt verlengd tot 5 jaar. 

De SEAT Leon Break Move! is al beschikbaar vanaf 20.350 €*.

 

*Alle premies (korting en recyclagepremie) worden in mindering gebracht.

Tags: Autotests SEAT
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in