VW ID.Buzz GTX 2024: Combi op steroïden

1mnd geleden | Laurent Zilli

Volkswagen hield hem nog even onder een deken en onthulde vorige week maar twee van de drie elektrische GTX-modellen. Een grote verrassing is het nieuwste lid van de familie dan ook niet: de 340 pk sterke ID.Buzz.

In het persbericht wordt gesproken over "de krachtigste Bulli uit de geschiedenis". Het is maar goed dat het woord 'productie' wordt gebruikt, want we kennen tuners die Porsche-motoren in VW-Combi's hebben gelepeld, wat resulteerde in behoorlijk wilde vermogens. Hier is dus de ID.Buzz GTX, die gebruikmaakt van de dubbele motoren van de ID.7 GTX die een paar dagen geleden werd gepresenteerd. Deze getunede bestelwagen verdeelt 340 pk over zijn vier wielen, waardoor hij in 6,5 seconden van 0-100 km/u spurt. Voor de goede orde: de huidige Golf GTI doet niet veel beter.

Twee lengtes, twee accu's

De Volkswagen ID.Buzz GTX wordt aangeboden in twee versies: de eerste is een vijfzitter met een korte wielbasis en een 84kWh-batterij, de tweede is een zeszitter met een lange wielbasis en een 91kWh-batterij. De respectieve actieradiussen zijn nog niet bekendgemaakt, maar VW zegt dat de korte versie tot 1.800 kilo mag trekken, tegenover 1.600 kilo voor de lange versie. Tot slot hebben we ook vernomen dat de 'kleine' batterijversie tot 185 kW kan snelladen, terwijl de grote batterij 200 kW aankan. Prijzen zijn nog niet bekend. De voorbestellingen gaan deze zomer van start.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in