Gerecht onderzoekt Volkswagens aprilgrap

3j geleden | Nicolas Morlet

Als 1-aprilgrap kondigde Volkswagen - te vroeg - aan dat het zijn naam in de Verenigde Staten zou veranderen in "Voltswagen". Het merk communiceerde dat allemaal wat té officieel en al snel veranderde de grap in heisa...

 

... De Amerikaanse Securities and Exchange Commission, een agentschap met rechterlijke macht dat marktmanipulatie bestraft, kon er alvast niet mee lachen. Het stelt een onderzoek in.

 

Vergeet niet : op 29 maart, zonder 1 april af te wachten, publiceerde Volkswagen een erg officieel lijkend persbericht waarin de naamswijziging voor zijn Noord-Amerikaanse activiteiten werd aangekondigd. Omdat de mededeling niet de traditionele "fishy references" van dit soort publicaties in de tweede graad bevatte, en aangezien de informatie werd bevestigd door bronnen binnen de grote persagentschappen, haalde het nieuws snel de voorpagina's van de gespecialiseerde en algemene media.

Geconfronteerd met de omvang van de affaire, ontkende Volkswagen enkele dagen later en verontschuldigde zich. Op publicitair vlak was de missie geslaagd: iedereen weet nu dat het merk elektrische auto's verkoopt!

De Securities and Exchange Commission, de Amerikaanse toezichthouder op de beurs, grijnst groen. Het stelt een onderzoek in om na te gaan in hoeverre deze grap bedoeld was om de koers van het aandeel van de groep, die na deze aankondiging aanzienlijk was gestegen, te beïnvloeden. Het imago van het bedrijf, in de Verenigde Staten nog steeds aangetast door dieselgate, is er niet beter op geworden.

 

 

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in