Volkswagen wordt Voltswagen!

3j geleden | Nicolas Morlet

Het is een donderslag bij heldere hemel in de auto-industrie: om zichzelf een "groen" imago te geven en de overgang naar elektrische mobiliteit te ondersteunen, zal Volkswagen in mei zijn naam veranderen in Voltswagen.

 

De toekomstige elektrische modellen van de Duitse autofabrikant zullen "Voltswagen" heten... in de Verenigde Staten. Inderdaad, het is Volkswagen of America die deze nogal verrassende aankondiging gisteravond deed via een persbericht op haar website. In wat een programmeerfout lijkt te zijn, want de datum op het persbericht is 24/04 in plaats van 24/03. Het werd snel verwijderd. Volgens de Amerikaanse pers, die interne bronnen aanhaalt, zou het niet bij voorbaat een aprilgrap zijn!

De "Volkswagens" zijn vervangen door "Voltwagens", een duidelijke verwijzing naar de meeteenheid voor elektrische spanning. "Een verandering die een statement is over de investering van het merk in elektrische mobiliteit in de toekomst," aldus het persbericht. "We veranderen onze K dan wel in een T, maar wat niet verandert is onze vastberadenheid om auto's te produceren die tot de beste in hun klasse behoren," stelt ook het merk, dat net zijn SUV ID.4 in het land van Uncle Sam heeft gelanceerd.

 

"Voltswagen of America" herinnerde ook aan zijn engagement ten aanzien van de klimaatovereenkomsten van Parijs. Het belooft zijn wereldwijde CO2-uitstoot tegen 2025 met 30% te verminderen, om in 2030 koolstofneutraliteit te bereiken. De fabrikant is van plan om vóór 2029 70 elektrische modellen op de markt te brengen.

 

Logo blijft

We moeten benadrukken dat de nieuwe naam alleen voor de elektrische modellen wordt gereserveerd. Auto's met verbrandingsmotor zullen de naam Volkswagen blijven dragen. Elk model zal het historische logo dragen dat bestaat uit een V en een W in het midden van een cirkel. Maar de elektrische modellen krijgen een lichtblauw logo en het bijkomende opschrift “Voltswagen”.

 

Tags: Volkswagen
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in