Spa-Classic : hou je oordoppen klaar!

10mnd geleden | Maxime Pasture

Elk jaar troepen toeschouwers massaal samen voor Spa-Classic. Als je van plan bent het evenement van 2023, van 12 tot 14 mei, bij te wonen, kan je hier het programma uitpluizen. En er is een grote nieuwigheid.

Om de historische bolides van de 24 Uren van Le Mans te eren, is er Le Mans Classic. Bij wijze van uitzondering keert deze happening voor het tweede opeenvolgende jaar terug, van 29 juni tot 3 juli, om het honderdjarig bestaan van de 24 Uren van Le Mans te vieren. Maar wat hebben Le Mans Classic en Spa-Classic met elkaar gemeen? In 2023 worden beide evenementen voor de elfde keer georganiseerd.

Toerwagens

Lange tijd onderscheidden deze twee mythische uithoudingskoersen zich van elkaar door hun andere filosofie en aanpak: de eerste gaf voorrang aan sportprototypes, terwijl de tweede alleen bestemd was voor toerwagens. De twee races van de Heritage Touring Cup, de ene overdag en de andere ‘s nachts op zaterdagavond, brengen hulde aan deze Belgische bijzonderheid. Op Spa-Classic kan je sedans en coupés bewonderen die tussen 1966 en 1984 aan het evenement deelnamen: Alfa Romeo 1750 GTAM, BMW 3.0 CSL, Chevrolet Camaro, Ford Capri, Jaguar XJS...

GT- en sportprototypes

Hoewel de productie-afgeleide auto’s een speciale plaats innemen in de Belgische Ardennen, worden de GT’s (Endurance Racing Legends) en de sportprototypes (Groep C) niet vergeten. Concurrenten van de 1.000 km of de 6 Uren van Spa, de Ferrari 250 GT, Porsche 917, Ford GT40 en Jaguar XJR-9 zullen ook op de piste verschijnen. De andere traditioneel verankerde grids van de afgelopen jaren zijn er ook, namelijk de 2.0L Cup, Fifties’ Legends, Sixties’ Endurance, Classic Endurance en The Greatest’s Trophy. Maar dat is nog niet alles...

Formule 1 uit de jaren 90

In 2023 zet de organisator, Peter Auto, een nieuwe categorie op. En niet de minste. We zullen deze in actie kunnen zien op het Circuit Paul Ricard voor de Dix Mille Tours 2023, van 1 tot 3 september, maar ook op Spa-Francorchamps, van 12 tot 14 mei: het is de Formula Legends 3.5! Op de demonstratiegrid staan de F1-auto’s van 1987 tot 1994, die van de generatie Prost-Senna-Schumacher, aangedreven door atmosferische 3,5 liter-motoren (V10 en V8) met een betoverend geluid!
Hoeveel het kost om het gebrul van deze historische motorsportmonsters te horen? Tussen 20 euro per dag en 41 euro voor de driedaagse pas (prijzen in voorverkoop).

Meer infos & tickets via www.spa-classic.com 

Tags: Sport
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in