Rodrigue Gillion - Een warm gebaar op een ijzige omloop

1j geleden | Maxime Pasture

Half december ontmoette Rodrigue Gillion zijn fans en sponsors op het circuit van Zolder. Hij voerde er in zéér koud zijn passagiers over het circuit in de Aston Martin Vantage AMR GT4.

Op 15 december werd België wakker onder dagtemperaturen die negatief waren. Maar dat kon Rodrigue Gillion niet ontmoedigen. Hij wou zijn verwanten en sponsors hartelijk bedanken voor hun steun tijdens de epische reis die hem uiteindelijk naar de 24 Uren van Le Mans moet leiden.

Kunstschaatsen in de paddock

Nog de grootste uitdaging die dag was voor de vrachtwagen van het PROSport-team, die de bolide van de Brusselaar vervoerde, om in Zolder te geraken. Het Duitse team moest helemaal overkomen van nabij de Groene Hel op de Nordschleife, in de Eifel. Met een kleine vertraging door de sneeuw kon de langverwachte truck uiteindelijk toch zijn wielen neerzetten in de paddock van Zolder, waar het minste spatje water op de grond in glad ijs was veranderd. Geen sinecure voor een raceauto op slickbanden!

Veel lachende gezichten

En toch. Uitgerust met een instelbare tractiecontrole en een voor de competitie ontwikkeld ABS, voltooide de prachtige Engelse koersauto zijn rondjes op het Limburgse circuit zonder noemenswaardige uitschuivers. Rodrigue kon een dozijn passagiers meenemen, tot hun grote genoegen. We sprokkelden alvast enkel indrukken.

Marco: "Hoe geweldig! Ik was onder de indruk van de kleine correcties die Rodrigue aan het stuur uitvoert om ervoor te zorgen dat alles altijd onder controle bleef. Ik kon zien dat hij bepaalde grijze gebieden vermeed. Niets werd aan het toeval overgelaten. Voor ons, als passagier, is het een plezier om met hem mee te rijden. Maar voor hem vraagt datzelfde plezier veel aandacht voor detail. Vooral in dit soort weer!”

Martin: "De passage na de heuvel is echt indrukwekkend. Je denkt dat het te snel gaat, dat het nooit gaat lukken. En toch geeft de auto geen krimp, zelfs niet met de voet vol op het gas!”

Ioannis: "Bij elk remmanoeuvre denk je dat je in de grindbak eindigt. Maar hij sleurt de auto er altijd door, netjes onder controle. De remzones zijn indrukwekkend! Er komt zoveel binnen tijdens het manipuleren van het stuur, het gaspedaal, de remmen en het schakelen. En het gaat zo snel! Ik zou niet kunnen rijden zoals Rodrigue. Dus ja, na een paar bochten stopte ik met nadenken over alles wat hij deed en genoot gewoon van het moment!”

Zoals je ziet. Het glimlachen en het enthousiasme van iedereen hielp om deze koude dag op te warmen. Rodrigue maakte indruk op veel mensen, van wie sommigen eerder gewend waren hem in een maatpak op kantoor te zien dan in een race-overall. Want, zoals we ons herinneren, is onze landgenoot een van de gentleman-drivers die droomt van een deelname aan de 24 Uren van Le Mans... En zoals zijn coach, professioneel coureur Nico Verdonck ons uitlegde, blijft Rodrigue beter worden dankzij zijn buitengewone motivatie en wilskracht. We kunnen dus alleen maar duimen voor de man uit Brussel.

Ook tijdens het nieuwe jaar 2023, waarvoor we jullie allemaal gelukwensen, houden we je op de hoogte!

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in