Pilote Simona De Silvestro uitgeroepen tot Woman of Worth

1j geleden | Nicolas Morlet

Naast de prijs voor Auto van het Jaar eert de vrouwenjury WWCOTY (Woman World Car of the Year) ook een persoonlijkheid die de rol van vrouwen in de autowereld in de verf heeft gezet: de Womea of Worth (WOW) award. De winnaar van dit jaar is Simona De Silvestro.

Minder bekend bij ons, is Simona De Silvestro de eerste fulltime pilote van de Australische Supercars, waar ze in 2017 begon. De Zwitsers-Italiaanse is een van de slechts 31 vrouwen die heeft deelgenomen aan het beroemde Australische evenement, de Bathurst 1000.

Verkozen tot Rookie of the Year 2010 in Indianapolis reed ze voor Andretti Autosport in het Formule E-kampioenschap seizoen 2015/16. In 2020 was ze fabrieks-Porsche GT-coureur voor het team 75 van Timo Bernhard (Porsche-ambassadeur, winnaar van de 24 uren van Le Mans in 2010 en 2017), voordat ze overstapte naar Herberth Motorsport voor de ADAC GT Masters-serie van 2021. Ze keerde terug naar IndyCar voor het seizoen 2022 met een minimaal programma van drie races in samenwerking met Ed Carpenter Racing.

Tags: Sport
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in