De Peugeot 208 Cabrio die zijn afspraak met de geschiedenis miste

2w geleden | Laurent Zilli

In de gangen van het Peugeotmuseum in Sochaux botsen de bezoekers op een uniek model dat deel had kunnen uitmaken van een zeer populaire stamboom, maar die nooit het levenslicht zag: de 208 Cabrio.

De 200-familie van Peugeot en de cabriolet bogen op een lange geschiedenis samen. Van de 203 tot de 207 met hardtop, via de charmante 204 en de legendarische 205, elke generatie liefhebbers heeft zijn favoriet. Een mooie dynastie van populaire kleine cabriolets, waar in 2012 helaas een einde aan kwam. Toch was Peugeot van plan om het avontuur voort te zetten, zoals blijkt uit de recente tentoonstelling in het museum van Sochaux van een prototype dat het daglicht nooit heeft gezien.

In het voordeel van DS
Al in 2007 (de 208 kwam in 2012 op de markt) onderzocht Peugeot de mogelijkheid van een cabrio voor de toekomstige 208. Magna Steyr uit Oostenrijk produceerde een prototype en de gekozen oplossing was een terugkeer naar traditie. De 208 Cabrio zou geen coupé-cabriolet met harde kap worden, maar een terugkeer naar de canvas-softtop, wat een oneindig veel elegantere auto ging opleveren dan de 207 met zijn obese 'kont'. Ondanks wat een veelbelovend designconcept leek, kozen de besluitvormers bij het toenmalige PSA ervoor om het project niet door te zetten ten gunste van een cabriolet waarvan we het bestaan vandaag de dag allemaal vergeten zijn: de DS 3 Cabrio. Een regelrechte schande.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in