Zo zullen toekomstige elektrische Volvo’s eruitzien

2j geleden | Nicolas Morlet

Volvo heeft aangekondigd dat het aan het eind van dit decennium volledig elektrisch wil zijn. Daarom onthult de fabrikant de Concept Recharge, een "manifest" van de elektrische auto zoals het Zweedse merk die ziet.

 

Het eerste dat aan het studiemodel opvalt, is dat de SUV-trend waarop Volvo de afgelopen jaren zijn financiële stabiliteit heeft gebouwd – denk maar aan de XC40 en de C40 Recharge - zich doorzet. Maar omdat toekomstige modellen 100% elektrisch worden, kampen ze niet met de beperkingen van hun tegenhangers met verbrandingsmotoren.

Dat merk je aan het design, met name aan de nieuwe vormtaal waarbij de gebruikelijke grille aan de voorzijde is weggelaten. De proporties zijn ook herzien, met een langer profiel en wielen die op de vier hoeken zijn geplaatst, met vrijwel geen overhangen. De "bult" bovenaan de voorruit herbergt de lidar, die essentieel is voor Volvo's projecten rond autonoom rijden.

 

 

Ook aan boord wordt de verandering radicaal. De geoptimaliseerde ruimte moet een aangename reisomgeving bieden, in een "typisch Scandinavische sfeer", aldus de fabrikant. De ruimte zal ook modulair zijn, en zou meer - althans dat hopen we – opbergvakken krijgen.

Natuurlijk, en tot onze ontsteltenis, zal de fysieke bediening de duimen moeten leggen voor schermen. Alles wordt gecontroleerd door een groot centraal display van 15 duim, volgens de officiële lezing ‘voor een verbeterde gebruikservaring’.

 

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in