Zeekr Mix, de terugkeer van de monovolume?

1mnd geleden | Laurent Zilli

Volvo's jonge zustermerk maakt zich op voor de lancering van een voertuig dat, wees gewaarschuwd, géén SUV is. En we zijn geneigd om hem te beschouwen als een voorbode van de dingen die zullen komen.

Als er één trend uit China is die we met open armen verwelkomen, dan is het wel de terugkeer van de monovolume. Eerlijk gezegd is dit niet het eerste vege teken, want we zien steeds meer modellen in deze categorie in de media. In de Volksrepubliek winnen grote luxueuze bestelwagens terrein als alternatief voor de luxelimo’s. Maar niet in dit geval, want de Zeekr Mix is het eerste model met 'normale' afmetingen.

Ruimte

Aangezien dit het zoveelste lek is van de Chinese autoriteiten, is er nog maar weinig bekend over de Mix. Pas volgende maand krijgen we beelden van het interieur, wanneer het model wordt gepresenteerd op de Beijing Motor Show. Wel al bekend zijn de afmetingen. Met zijn lengte van 4,68 meter is de Zeekr iets compacter dan de VW ID.Buzz... of de huidige Renault Espace, die nu in het SUV-kamp zit. Esthetisch is hij niet vreemder dan veel andere huidige modellen en we weten dat Zeekr aandacht besteedt aan de kwaliteit van zijn interieurs. We zijn benieuwd naar de rest, maar voorlopig is de enige 'fout' van deze Mix dat hij elektrisch is, wat hem minder geschikt maakt voor lange gezinsritten. Desondanks willen we heel graag dat hij een hit wordt en dat hij andere fabrikanten motiveert om opnieuw interesse te tonen voor een concept dat nooit zijn gelijke heeft gekend op het vlak van praktische bruikbaarheid.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in