Volvo's Belgische fabriek groeit steeds verder

1j geleden | Frédéric De Backer

De Gentse productie-afdeling heeft haar capaciteit voor elektrische voertuigen verhoogd en haar batterijfabriek uitgebreid.

De verhoging van de productiecapaciteit is een antwoord op de grote vraag naar modellen uit het Recharge-assortiment. Het aandeel plug-inhybrides en 100% elektrische auto's in de totale verkoop is zo hoog dat het de doelstellingen van het merk heeft overtroffen. Dit ligt in lijn met Volvo's doel om tegen 2030 alleen nog maar elektrische auto's te verkopen.

50% elektrische en hybride auto's

Volvo's fabriek in Gent assembleert sinds 2020 de elektrische XC40. In 2021 kwam daar de C40 Recharge bij, het tweede 100% elektrische model in het gamma. In totaal werden in de Belgische vestiging in 2022 192.991 auto's geproduceerd, een stijging ten opzichte van het voorgaande jaar, maar een lichte daling ten opzichte van 2020. Het wereldwijde tekort aan halfgeleiders (microchips) blijft de beschikbaarheid van materialen beïnvloeden en heeft geleid tot ongeveer veertig dagen van productiestops. Bijna een derde van de in 2022 gebouwde voertuigen waren 100% elektrische modellen. Als we de productie van hybride voertuigen toevoegen, stijgt dit cijfer tot meer dan 50%. Bijna alle (95%) in Gent gebouwde auto's zijn bestemd voor het buitenland. Vorig jaar was Europa de belangrijkste markt (69,6%), gevolgd door de Amerikaanse landen en Azië (respectievelijk 22,3% en 7,9%).

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in